Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bygg ditt eget Villa Villekulla i jul – goda nyheter från Annas pepparkakor

Bygg ditt eget Villa Villekulla i jul – goda nyheter från Annas pepparkakor
I år fyller Pippi Långstrump 75 år. För att fira detta har Annas pepparkakor i samarbete med Astrid Lindgren AB tagit fram två lekfulla nyheter – Villa Villekulla som pepparkakshus och Pippis egna pepparkakor. Dessutom re-lanserar Annas pepparkakor tidigare limited edition-favoriter från förr.

I jul kan du bygga ditt eget Villa Villekulla i miniatyr – som dessutom går att äta upp! För att fira att Pippi fyller 75 år har Annas Pepparkakor knådat fram limiterade nyheter som säkert kan locka fram de allra flestas barnsliga sida; en härligt knaprig version av Villa Villekulla som pepparkakshus samt en pepparkaksburk med olika Pippi-motiv. Dessa nyheter har gjorts i samarbete med Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen där en del av intäkterna går till deras initiativ Pippi of Today. Initiativet syftar till att ge stöd till unga flickor världen över som är på flykt, så att de förutom styrkan att överleva, även får en chans att starta ett nytt liv.

– Vi på Annas är otroligt stolta och glada över det fina samarbetet med Astrid Lindgren AB. Vi brinner för att göra de godaste pepparkakorna och att få utveckla produkter till allas vår älskade Pippi har känts både ärofyllt och viktigt, särskilt då vi får vara med och samla in pengar till Rädda Barnen och deras viktiga arbete för flickor på flykt, berättar Eva Forsberg, Category Marketing Manager på Annas Pepparkakor.

– Det finns få saker som är så förknippade med berättelserna om Pippi Långstrump som pepparkakor, hon bakar ju så många att degen måste kavlas ut på golvet! Vi är jätteglada över samarbetet med Annas Pepparkakor och deras engagemang i Rädda Barnen-kampanjen Pippi of
Today – till stöd för flickor på flykt, säger Cilla Nergårdh, VD på Astrid Lindgren AB.

Gamla favoriter gör comeback

Utöver samarbetet med Astrid Lindgren AB släpper även Annas pepparkakor tre stycken tidigare limited edition-favoriter lagom till jul. Du minns kanske lakrits, polkagris och toffee (tidigare namn: knäck) från tidigare år? Det är nämligen precis de smakerna som kommer tillbaka lagom till julmyset. Polkagris fanns i sortimentet för fyra år sedan, lakrits för tre år sedan och knäck (som numera går under namnet toffee) fanns i sortimentet för två år sedan. Och nu går de alltså att köpa igen, för den som saknat dem eller de som inte hann smaka när de fanns i butik förra gången.