Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Butiken som säljer lussebullar – mitt i sommaren

Butiken som säljer lussebullar – mitt i sommaren
Trött på sol och sommarvärme och längtar redan till jul? Det kan du sluta upp med. Nu finns nämligen solkatter till salu, ett fikabröd som påminner starkt om decemberfavoriten lussebullar.

Tycker du att julens alla godsaker endast bör konsumeras i vintertider? Då är den här nyheten inte för dig. Hemköp Skanstull har nämligen börjat sälja lussebullar förklädda till solkatter för två kronor styck. Fikabrödet har alltså bytt namn för att passa årstiden lite bättre, något som Aftonbladet rapporterat om.

Läs också: Vårt bästa recept på lussebullar

Solkatterna väcker reaktioner

Tilltaget har fått folk att reagera på sociala medier. Vissa menar att det är en hädelse och en skandal medan andra upplever det som positivt att julens lussebullar nu får ett nytt liv. Bullarna har legat tryggt i butikens frys men nu har de alltså tagits fram.

Läs också: Extra saftiga saffransbullar – recept

”vill inte slänga mat”

Hemköp menar att lussebullarnas tidiga premiär helt enkelt handlar om att minska matsvinnet.

– Vi vill inte slänga mat och då gäller det att vara innovativ. Lussekatter är lika goda året om tycker vi. För att slippa slänga lussebullar som hade bäst-före-datum i höst, så bakar vi dem och säljer som solkatter nu under sommaren, säger Elin Jarl, pressansvarig på Hemköp till Aftonbladet.