Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Burger King släpper växtbaserad burgare

Burger King släpper växtbaserad burgare
Glada nyheter till alla vegetarianer och veganer. Nu släpper Burger King nyheten ”Unbelievable Whopper" och "Unbelievable Chicken King" som är två växtbaserade alternativ som ska smaka som kött och kyckling. Mitt Kök har testat nyheterna.

Efter att den växtbaserade burgaren ”Impossible Whopper” gjort succé i USA kommer även svenska Burger King att börja med växtbaserade burgare. Burgarna ”Unbelievable Whopper” och ”Unbelievable Chicken King” lanseras i Sverige under våren. Ingen av burgarna innehåller kött och Sverige blir det första landet i Europa att lansera en liknande koncept som på restaurangerna i USA. I pressmeddelandet skriver svenska Burger King att den växtbaserade burgaren grillas över öppna lågor och innehåller samma ingredienser som den klassiska Whoppern. Den krispigt friterade ”kycklingburgaren” är speciellt framtagen för den svenska marknaden och serveras i ett potatisbröd med sallad, majonnäs och tomater. Båda burgarna går att göra veganska genom att utesluta majonnäsen.

– Unbelievable lanseras i en tid då många gäster efterfrågar fler alternativ för att minska sin köttkonsumtion. Precis som allt på vår meny kompromissar vi däremot aldrig med smaken och lever efter mottot att ”grillat är godast”. Vi hoppas därför att de växtbaserade burgaralternativen kommer att tilltala både nya och befintliga gäster ,säger Iwo Zakowski, vd för Burger King Sverige.

”Unbelievable Whopper” tillagas i samma grill som nötkött och ”Unbelievable Chicken King” i samma fritös som kyckling och fisk, kontaminering kan förekomma. Dessutom innehåller båda majonnäs baserad på ägg, denna går dock att välja bort.

Huvudingredienserna är sojabönor, veteprotein, solrosolja, (kokosolja respektive rapsolja), stabiliseringsmedel samt naturliga aromer och båda är fria både från GMO och palmolja.

Omdöme från Mitt Köks redaktion efter att ha smakat burgarna:

”Unbelievable Whopper” Konsistensen på burgaren påminner verkligen om kött, aningen torr men imponerande i sin konsistens och smak i övrigt. Ett bra alternativ om man vill dra ner på sin köttkonsumtion. Skulle lätt kunna äta den igen. Betyg 4 av 5.

”Unbelievable Chicken King” Bättre bröd än hos föregående burgare. Otroligt att de ändå lyckas få den att smaka som kyckling, eftersom den är friterad är det lätt att missta sig, vilket väl får ses som positivt i det här fallet! Betyg 4 av 5.