Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Bruna bananer – det här kan du göra av dem

Kastar du också dina bananer när de blivit bruna? Gör inte det. Du kan använda dem till massor! Vad sägs om margarinersättning, hundgodis eller glass?

Bananer har en ungefärlig hållbarhet på någonstans mellan 2-7 dagar om de står framme, 2-9 dagar i kylen och 2-3 månader i frysen. Det kan vara knepigt att uppskatta hur många man kommer att hinna konsumera innan de blir bruna och mosiga. I stället för att kasta eller maraton-äta dem alla på en gång, ta i stället del av dessa tips!

Glass

Glass

Det här är nästan magiskt. Krämig och god glass med bara en enda ingrediens. Och du behöver inte ens en glassmaskin! Dessutom kan alla äta den, även de som är veganer, gluten- och mjölkallergiker, eller går på sockerfri diet. Det enda du behöver göra är att frysa bananen tills den är fast, därefter kör du den i en mixer – då blir den krämig precis som en riktig glass. Vill du experimentera kan du hälla i en matsked jordnötssmör och en matsked honung. Eller varför inte Nutella, kanel eller kakao?

Recept: Banana nice cream

3 av 6

Läs också: Det händer i din kropp när du äter bruna bananer

Läs också: 9 saker du absolut inte ska förvara i kylskåpet

4 kommentarer om "Bruna bananer – det här kan du göra av dem"
 • gunblo
  gunblo

  Skala bananerna och frys in. Det går jättebra! Då kan de användas när det passar.

 • anita markling
  anita markling

  Det låter gott ,ska testa,Först ska jag testa ”hundgodis”,tyvärr inga grader och hur länge dom ska vara inne. någon som vet?

 • Mitt Kök
  Mitt Kök

  Hej!
  Cirka 175 grader och 20 minuter funkar fint. Se till att de inte blir brända bara!