Logga in här

Blossa – årets smak är kråkbär

Blossa 16 med smak av kråkbär! Foto: Blossa
Svenska skogen har inspirerat smaken Blossa 16 som är kråkbär. Flaskan har designat av Petra Börner. Foto: Blossa
Så här ser kråkbär ut. Visst känner du igen dem? Foto: Fotolia
Förra året var det Earl Grey, året innan det smakade glöggen lavendel. Idag presenterade Blossa årets glöggsmak - kråkbär!

Varje år lanserar Blossa en ny årgångsglögg, ofta med smaker som överraskar, inspirerade av länder från jordens alla hörn. Och nyheten 2016 var inget undantag. Årets glögg från Blossa är smaksatt med kråkbär och inspirerad av naturreservatet Storskogen i Jämtland. Flaskan är skapad av illustratören Petra Börner.

Blossa 16 finns i Systembolagets beställningssortiment från 1 oktober och kostar 109 kronor (750 ml).

Kråkbär ett bortglömt bär

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet, säger Åsa Orsvärn, chief blender på Blossa, i ett pressmeddelande.

Läs också: Allt du vill veta om kråkbär – 5 fantastiska fakta

Även Saturnus lanserar spännande smaknyheter i åren. Tillsammans med Grenna Polkagriskokeri har man skapat en alkoholfri polkagrisglögg. Och årets premiumglögg har smak av åkerbär, cirkapris 29 kronor (50 cl).

Läs också: 11 saker du inte visste om glögg men borde veta

Läs också: Glöggsmaker genom åren – minns du de här?

Läs också: Så smakar årets glögg – Mitt kök har testat