Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blossa 17 – här är årets smak

Årets smak Blossa 17 är - Old Delhi. Inspirationen kommer från Indien både när det gäller smak och design.
Mango, spiskummin och chili smaksätter årets glögg från Blossa.
Förra året såg årgångsglöggen Blossa 16 ut på det här sättet. Smaken var kråkbär.
Förra året var det kråkbär, året innan det smakade glöggen Earl Grey. Nu har Blossa presenterat 2017 års glöggsmak - Old Delhi! En glögg med inspiration från Indien!

Varje år lanserar Blossa, ett av alla varumärken som är kända för juldrycken, en ny årgångsglögg. Ofta med oväntade smaker, inspirerade av länder från jordens alla hörn. Och nyheten i år är heller inget undantag. Årets glögg från Blossa är smaksatt med solmogen mango, het chili och kryddig spiskummin och går under namnet Blossa 17 Old Delhi. Inspirationen kommer från Indien, närmare bestämt från Old Dehli och kryddmarknaden Khari Baoli.

– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Formen och färgen på årets flaska är inspirerad av traditionell indisk
 skyltmålning, en hantverkstradition där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Nu återstår det bara att se om den nya smaken blir en spännande klassiker som gör succé, eller snabbt faller i glömska. Den finns  alla fall i Systembolagets beställningssortiment från och med 20 september.

Läs också: 7 saker du inte visste om glögg – men borde veta!

Läs också: Blossa – smakerna år för år!