Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ben & Jerry’s släpper ny smak i samarbete med Netflix

Nu släpper det amerikanska glassföretaget Ben & Jerry's två helt nya smaker som passar perfekt i tv-soffan. Den här gången har de bland annat teamat upp med streamingstjänsten Netflix men också släppt en ny smak med socialt ansvar.

Inom kort släpper Ben & Jerry’s två helt nya smaker som får det att vattnas i munnen. En av smakerna har fått det fyndiga namnet ”Netflix & Chill’d” och är Ben & Jerry’s och Netflix första samarbete. Kanske har ni hört uttrycket ”Netflix and chill” som från början var ett ganska harmlöst uttryck för en lugn kväll i soffan, men som senare också används som kod för att gå hem och ligga. Men nu har alltså streamingjätten tagit uttrycket hela ett steg längre och teamat upp med glasskungarna Ben och Jerry och skapat en helt ny glassmak som flirtar med det numera klassiska uttrycket. Och smaken då? Jo här har de valt att slänga ner söta och salta pretzel- och browniebitar i gräddglass med jordnötssmör, en riktigt spännande kombination låter det som.

Ben & Jerrys nya smak ”Netflix & Chill'd”

Ben & Jerrys nya smak ”Netflix & Chill'd”

1 av 2

Glassen lanseras redan vecka 8  i Finland och Norge, men något datum i Sverige är ännu ej satt, men enligt svenska Ben & Jerry’s så lovar de att den kommer dyka upp i butik även här. Utöver ”Netflix & Chill’d” släpper glassjätten även en till smak som tar socialt ansvar. Smaken har fått namnet ”Cone Together”  och kommer finnas i butik i samtliga nordiska länder mellan vecka 8 och vecka 12. ”Cone Together” är en vaniljgräddglass med chokladtäckta våffelbitar och swirls av salt kola, vilket även det låter riktigt lovande. Ben & Jerry’s är helt fria från palmolja.

En annan glassig nyhet är att svenska SIA Glass från och med 1 januari i år är helt fria från palmolja.

– Vi har aldrig haft palmolja i själva glassen, arbetet har varit att ersätta tillbehör i glassen som innehållit palmolja, exempelvis maränger och chokladdopp, säger Helena Stenström som är Hållbarhetschef för Bertegruppen, där SIA Glass ingår.

Redan 2017 togs beslutet att SIA Glass skulle bli helt palmoljefria.

– Vi har jobbat hårt och länge för att lyckas med detta och vi är otroligt stolta över att vi nu har nått vårt mål, säger säger Alexandra Thorn, Innovations- och Kvalitetschef på SIA Glass.