Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bäst i test – sommarens godsaker som fått bäst betyg

Bäst i test – sommarens godsaker som fått bäst betyg

Bäst i test – sommarens godsaker som fått bäst betyg

Bearnaisesås, potatissallad, chips, ketchup och vaniljglass är exempel på godsaker som är populära till midsommar och under resten av sommaren. Mitt Kök har avslöjat vilket märke som är bäst i en rad test av till exempel dessa produkter. Här följer en lista där de sorter som fått betyget 4 och 5 i varje test presenteras. Vill du läsa hela testet i varje kategori så klickar du bara på länken som finns under varje punkt i listan!
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Rydbergs Bearnaise Original

Vikt/mängd: 225 milliliter

Cirkapris: 22 kronor

Omdöme: Någon kallade den mysig och en sås man gärna tar en gång till av. Flera i panelen verkade hålla med. För i det stora hela var alla överens om att detta är en riktigt god bearnaise. Den är krämig utan att bli för fet och har en fin balans mellan syra och sälta. Den sticker inte ut, men är samtidigt inte mesig, snarare balanserad. Som någon sa, ”ett fint komplement till huvudråvaran”. Någon hade önskat mer syrlighet och en tydligare färg, men som helhet får den tummen upp och är på grund av att den ligger närmast det högsta betyget –  testets vinnare!

4/ 5

Mannerströms Skafferi – Bearnaisesås

Vikt/mängd: 200 gram

Cirkapris: 22 kronor

Omdöme: En bearnaise med mycket fin balans som känns oerhört autentisk på många sätt. Men den delade panelen något. Några gav den högsta betyg och tyckte den var perfekt med sina tydliga dragon-smak, sin tunna konsistens och örtiga känsla. Just de framträdande örterna och konsistensen uppskattades däremot inte alls av alla.

4 / 5

Garant – Ekologisk Bearnaisesås

Vikt/mängd: 220 milliliter

Cirkapris: 22 kronor

Omdöme: En riktigt bra bearnaise med fin balans mellan sälta och syra, och tydlig kryddning som följer med hela vägen till eftersmaken. Konsistensen är lite tjockare vilket oftast brukar dela panelen i två läger. Här tyckte de flesta kritikerna dock att den goda smaken vägde upp mot det. Någon hade svårt för den lite gröngula färgen och någon annan gillade inte syran. Men som helhet en mycket välbalanserad och smakfull bea. En av testets bästa

4 /5

Länk till hela testet: Bearnaisesås – stort test av 11 sorter bea

1 av 8