Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stort test av semlor – här är godaste semlan 2020

Fira fettisdagen med en god semla. Mitt kök har testat semlor främst från bagerier i Stockholm men också semlor som finns att få tag i över stora delar av landet. Här är den godaste semlan - se betyg och omdöme här!

Vi är medvetna om att man inte kan jämföra masstillverkade semlor med bagerisemlor rakt av men eftersom inte alla bor i Stockholm har vi försökt innefatta så många vi kan som går att hitta i andra delar av landet.

K-märkt Patisserie & Bageri

K-märkt Patisserie & Bageri

Lite blekare i färgen än testets övriga semlor vilket gör att den ser lite tråkig ut, dock är smaken desto godare. God kardemummasmak på bullen och grädden är precis lagom söt. Mandelmassan är riktigt god och smakar mycket mandel och har några små och få hackade bitar av mandel i. Snudd på toppbetyg men faller precis på målsnöret.

Pris: 44 kr.

Finns på fyra adresser i Stockholm.

Betyg:
2 av 18

En panel på tio personer fick i ett blindtest titta på och äta av samtliga semlor. Därefter fick de skriva ett omdöme och sätta ett betyg enligt följande betygskala:

M=underkänd
MM=godkänd
MMM=bra
MMMM=jättebra
MMMMM=världsklass.

Mer information om hur vi genomför tester på Mitt kök hittar du här.

Fettisdags-koll

Förr åts semlan enbart på fettisdagen under fastan som pågick fram till påsk.
Fettisdagen inträffar alltid 47 dagar innan påsk.
Från början bakades semlan som vanligt bröd utan kryddor. När brödet började sötas användes honung.
Annandag jul infaller den traditionella semmelpremiären.
Försäljningen av grädde ökar med 50 procent inför fettisdagen.
Källa: Arla