Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananflugor – så blir du av med dem med hjälp av 5 enkla fällor

Har du fått påhälsning av envisa bananflugor? Då är det dags att gillra en fälla så att du blir av med skadedjuren en gång för alla. Här är 5 olika sätt att testa!

Sommar och höst är högsäsong för bananflugor. De letar sig in i ditt hem och frodas kring allt som är sött, och när det är rötmånad är de plötsligt överallt . Eftersom bananflugorna inte har någon naturlig fiende inomhus så förökar de sig snabbt. Bananflugor är ofarliga men många upplever dem som irriterande, och vill helst inte samsas med dem om maten hemma. Som tur är finns det dock några enkla knep att ta till för att bli av med dem.

Använd dig av alkohol

Använd dig av alkohol

Bananflugorna har invaderat ditt hem. Med andra ord är det hög tid att ta saken i egna händer. Har du en skvätt rödvin kvar hemma kan du öppna flaskan och låta den stå framme. Flugorna älskar rödvin och kommer ta sig in – men ha svårt att ta sig ut.

1 av 5

Läs också: Så blir du av med svartmyror

Läs också: Så gör du en myggfälla av en lime

Källa: Metro.se

Släng soporna – Genom att slänga soporna kontinuerligt ger du bananflugan färre chanser att frodas och föröka sig.

Göm undan frukt och socker – Låt banen ligga i en plastpåse, stoppa in frukt som klarar kyla i kylskåpet, lägg locket på annan frukt som behöver stå i rumstemperatur. Allt för att hindra bananflugan från att mumsa på godsakerna.

Skölj ur flaskor och glas – Bananflugan sätter sig gärna på vinglas och t ex juiceglas. Hindra dess framfart genom att skölja ur glasen och ställa ner dem i maskinen direkt när de använts.

Städa och håll rent – Ju renare du har det i köket desto mindre chans att bananflugan att hittar något att äta.

Döda äggen – bananflugor förökar sig snabbt och gillar att lägga sina ägg i avloppsmynningar, som till exempel i din diskho. Fyll vattenkokaren och koka upp, och häll sedan det skållheta vattnet i din diskho så tar du död på både flugägg och eventuella flugor som finns i rören. Upprepa minst en gång varje dag i förebyggande syfte. Observera att du aldrig ska hälla kokhett vatten på porslin eftersom det då kan spricka. Om du är ute efter att hålla i avloppen i badrummet fria från flugägg gör du bäst i att vänta lite tills vattnet svalnat något.

 

Annons: