Logga in här

Baka en kaka – i ett ägg

Gör succé och överraska gästerna med något annorlunda. Bjud på ägg som är små sockerkakor. Se videon som visar hur du gör!

Vill du göra något annorlunda när du får gäster på besök? Eller varför inte till familjen som helgfika.
De tror att de blir serverade ägg, skalar och så plötsligt är där en sockerkaka i stället. Och det är mycket enkelt.

1. Stick ett hål i ägget, precis lagom stort att du kan tömma ut innehållet. Skölj dem sedan noggrant med vatten.
2. Lägg dem i en skål med vatten och salt.
3. Använd en muffinsplåt där du lägger foliepapper i hålen som ska göra att äggen kan stå upp.
4. Häll olja i äggen och skaka om. Häll ut överblivet. Sätt sedan ner skalen i foliet.
5. Gör en kaksmet som du häller i en påse. Klipp ett litet hål så du lätt kan spritsa ned smeten i skalen.
6. Sätt in alla i ”äggen” i ugnen 12-14 minuter.
7. När de är klara, låt den svalan en stund och skär sedan bort kakdeg som runnit utanför och torka rent med papper.
8. Vänd dem med hålet ned i en ägghållare. Överraska! Eller så skalar du dem färdigt och spritsar lite grädde på, eller varför inte doppa halva i choklad? Läckraste sockerkaksäggen ever!

LÄS MER:
Grattis alla som äter gröt till frukost! Så här hälsosamt är det!
Skärmavbild 2014-11-03 kl. 12.55.00

Text: Maria K Broman