Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Avokado förbjuds på nystartad krog

Avokado förbjuds på nystartad krog

Västvärlden älskar avokado och fullständigt frossar i den gröna godsaken. Sverige är till exempel en av länderna som konsumerar mest. Men en nystartad restaurang har tröttnat och förbjuder nu helt avokado på menyn.

Västvärlden och Europa älskar sin avokado., mycket på grund av dess hälsoeffekter. Sverige är till exempel världstrea i avokadokonsumtion, uppger TT. Storbritannien är inget undantag, då britterna i dag lägger mer pengar på att köpa avokado än på apelsiner.

Men nu rapporterar tidningen The Independent att den nyöppnade Londonrestaurangen Firedog har tröttnat och vägrar servera avokado. Den grönsvarta godsaken är helt enkelt portad från krogen.
Restaurangen, som serverar frukost och lunch, vill lära Londonborna att upptäcka andra nyttigheter som fänkål och rödbetor med mera.
– Vi är rent ut sagt uttråkade av att se avokado på varenda frukost- och brunchmeny, säger Firedogs chef George Notley till tidningen.

Avokadofrossandet har dock en baksida. I Danmark har två stora butikskedjor slutat sälja avokado som odlats i Petorcaprovinsen i Chile, en av världens största avokadoexportörer. Anledningen är en färsk rapport från miljöorganisationen Danwatch. I den berättas hur floderna i Petorcaprovinsen har torkat ut på grund av de vattenslukande avokadoodlingarna, rapporterar Sydsvenskan och TT.

Läs också: Därför ska du äta avokado varje dag!

Läs också: Därför ska du äta kärnan i avokadon – här är 5 anledningar!