Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ät dig snygg – maten som gör underverk inifrån

Vad vi stoppar i oss lämnar tydliga spår på vår kropp, inte minst när det gäller vår hud. Här är 10 näringsämnen som gör mer för din hy än vad dyra ansiktskrämer någonsin kommer att göra!

Om du lägger stora summor på skönhetsprodukter och behandlingar för att hålla din hy slät och mjuk så kan det var en god idé att lägga åtminstone en del av de pengarna på bra och näringsrik mat. Du kommer inte bara att må bättre på insidan, det kommer även att ge resultat på utsidan!

B12-vitamin

B12-vitamin

Hälsoeffekter: B12-vitamin kallas även för kobalamin, eftersom den innehåller grundämnet kobolt. Den har en viktigt funktion i hur vi absorberar protein, och är viktig för nervsystemet och produktionen av röda blodceller. När det gäller hudvård, så ska B12 hjälpa till att bevara elasticiteten i huden.

Finns i: Kött, kyckling, ägg, skaldjur och mejeriprodukter. För veganer kan det vara svårt att få sig B12, varför det är viktigt med tillskott på vitaminet eller tillräckliga mängder av berikade livsmedel, såsom havre-, soja- och risdryck.

Recept: Utbankad kyckling med mozzarella, gremolata och blomkålsris

2 av 10

Läs också: Här är maten som får dig att åldras snabbare

Läs också: 10 feta livsmedel du borde äta mer av

Källor: Livsmedelverket, ”Fresh face” av Mandi Nyambi, Daily Mail.

Annons: