Logga in här

Årets spännande snacks – flera veganska alternativ bland nyheterna

Gott nytt snacksår! Året har knappt hunnit börja och det har redan börjat trilla in en mängd snacksnyheter i butikerna. Mitt kök har spanat in allt från chips till choklad och godis som vi är nyfikna på just nu.

7 spännande nyheter från Estrella

Estrella smystartade redan i december med två nyheter, finräfflade chips med vitlök, gräslök & chili samt veganska linsbågar med jordnötssmör. Utöver dessa släpper de även stjärnor med sourcream & onion, rostade & saltade cashewnötter och veganska linschips med ost & rödlök. Deras kanske mest spännande och kanske otippade nyhet i år är troligtvis deras jordnötssmör (!) som kommer i en krämig och en crunchy variant. Plus i kanten för att de inte innehåller palmolja.

Nytt och veganskt hos OLW

Några som heller inte ligger på latsidan med att släppa spännande snacksnyheter är OLW. De släpper fyra nyheter, varav två är veganska. Först ut bland nyheterna är deras cheez doodles med jalapeño, superstora ostbågar med hetta. Andra nyheten är grovräfflade chips med havssalt och svartpeppar. De två återstående nyheterna är linschips, den ena med smak av sourcream & onion och den andra med ost och jalapeño – båda är dessutom veganska.
– Vi är så glada att inleda året med dessa nyheter, där vi har tagit fasta på den veganska trenden och jalapeño som har blivit en het, populär smak samtidigt som vi fortsätter övergången till förpackningar av fossilfri plast som bidrar till att ytterligare minska produkternas klimatavtryck, säger Malou Yeung Kadir, Marknadschef på OLW.

För dig som verkligen älskar snacks och dessutom bor i närheten av Filipstad kommer här dessutom en rolig nyhet till. OLW kommer nämligen, i hjärtat av Värmland, öppna sin första snacksbutik.
– Vi på OLW har alltid drömt om att få öppna en egen snacksbutik. Vi kommer från hjärtat av Värmland där vi producerat våra älskade snacks sedan 1967 så att vi valt att placera butiken i just Filipstad känns både självklart och kul, säger Frida Axelsson, affärsutvecklare
på Orkla Confectionery & Snacks, som äger OLW.

Tre spännande nyheter från Gårdschips

Även företaget Gårdschips släpper tre nyheter till våren. Två av dem är quinoachips, den ena med smak av jalapeño och den andra med sourcream & onion – båda är dessutom veganska! Deras tredje nyhet är chips med smak av brynt smör & dill, vilket låter väldigt spännande då just brynt smör dominerade i olika rätter under 2020.

Räddade rotfrukter blir chips från Svenska Lantchips

På ett år slängs över 279 miljoner ton rotfrukter på vår planet. Matsvinn är ett faktum och Rscued grundades för att göra någonting åt det. De senaste fem åren har Rscued räddat frukt som blivit olika juicer, puréer till glass och populär vintermumma. Nu samarbetar de tillsammans med Svenska Lantchips för att rädda rotfrukfrukter som ska omvandlas till krispiga rotfrukschips.
– Att samarbetet inleddes kändes klockrent. Svenska LantChips och Rscued har mycket gemensamt och detta bara början på ett spännande samarbete, säger Joseph Bautista, Marknadschef på Svenska LantChips, i en kommentar.

Visst låter det både gott och smart för att minska matsvinnet?!

Valnötter x 3 från Exotic Snacks

Föredrar du nötter framför chips så släpper Exotic snacks tre roliga smaker på den nyttiga vaknöten. Valnötter Chévre har fått smak av getost,
Valnötter Chili har en härlig hetta av chili och Valnötter Havssalt har en behaglig och balanserad sälta. Både nyttigt och gott!

Poppig nyhet från Marabou

Förra året lät Marabou ordna en tävling där svenska folket fick vara med och skapa nästa stora smaklansering. Nu dyker den första vinnaren upp. Smaken består av Marabou mjölkchoklad, fylld med popcorn, knapriga bitar av majssnacks och en nypa salt.
– Kombinationen popcorn, rostad majs och salt var minst sagt en populär mix i tävlingen och många chokladälskare har valt den som sin favorit. Vi är så glada och stolta att nu kunna lansera den som en permanent smak i vårt sortiment, säger Niklas Larsson, varumärkesansvarig på Marabou.
Under året kommer även två nya smaker från Marabou landa i butik, men vilka det blir har vi inte fått veta ännu.

Radiobilar och Choco loco från Cloetta

Föredrar du godis framför chips och nötter så kommer du inte gå helt lottlös. Cloetta släpper två spännande nyheter i vår. Ahlgrens bilar släpper nya smaken ”Radiobilar” med smak av popcorn, cola och spunnet socker som för tankarna till sommar och nöjesfält.
– Många längtar efter mindre gråa tider och vi hoppas att Ahlgrens bilar Radiobilar kan bidra med glädje och smaker som väcker känslan av soliga dagar på nöjesfält, säger Clara Salomon, Senior Brand Manager för Ahlgrens bilar.

Även Gott & Blandat släpper en ny variant på sin påse som innehåller en mix av sex olika fruktsmaker, mjuk gräddkola och krispig krokant.

– Vi är glada att kunna presentera en rykande färsk blandpåse där fruktiga smaker möter härlig choklad i form av krokant och gräddkola, säger Ruben Grönevik, Brand Manager.

Ostiga snacks från Granarolo

Väljer du ost och kex framför chips och andra snacks? Då kommer här en spännande nyhet. Granarolo Cheese Snack i smakerna original och tryffel är små ”ostmoln” gjorda av den italienska hårdosten Quattrocento. Snacksen är helt utan tillsatser sam gluten- och laktosfria.
– Tycker du om ost så vågar jag lova att du kommer att gilla dessa; de har en intensiv och fyllig smak, en krispig konsistens och är gjorda av kvalitetsost tillverkad enligt sann italiensk tradition. Vi är stolta över den korta ingredienslistan; inga tillsatser som färgämnen, konserveringsämnen eller annat onödigt, säger Luca Tonin, vd Granarolo Nordic.

Törstsläckande från Schweppes

Spritz Mixer är varumärket Schweppes svar på de senaste årens hype av italiensk aperitif. Den orangea nyheten Spritz Mixer smakar bitterljuvt och passar som smakhöjare i såväl traditionella som alkoholfria drinkar. Den har en klassisk orange färg och en uppfriskande bitter, sötsyrlig smak av apelsin. Drycken har dessutom låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll. Fungerar lika bra att dricka som den är som att blanda med exempelvis mousserande.