Logga in här

Årets glassnyheter – spännande smaker från Sia, Triumf Glass, Hemglass och Barebells

Det är inte bara GB och Ben & Jerry's som släpper nya och spänannde glassmaker till våren, även Sia Glass, Triumf Glass, Hemglass och Barebells hänger på glasståget lagom till värmen kommer.

Man vet att våren är på ingång när årets glassnyheter börjar dyka upp i butik. Nu släpper flera av de stora glassjättarna nya smaker som får oss att längta till sol och värme. Inför årets glassäsong släpper både Sia Glass, Triumf Glass, Barebells och Hemglass iskalla och spännande nyheter. Vilka kan du läsa om nedan.

Hemglass släpper 6 nya smaker


Kompis
Isglassen ”Kompis” släpps i två, nya läskande smaker – jordgubb/apelsin och jordgubb/ananas. Naturligt sötade av frukt och bär. En till dig, en till din kompis. Finns i glassbilen den 25 februari.

Frukt & Bäris
Fläder, rabarber och björnbär. Naturens goda smaker nedfrysta till läskande isglass. Finns i glassbilen den 25 april.

Sundborn After Dinner
Gräddglass med smak av kakdeg och kolarippel, doppad i exklusiv kakao och strösslad med pecannötter. Finns i glassbilen den 25 juni.

Hallonstrut
Gräddglass med hallonsmak och hallonsylt, doppad i topping med smak av vit choklad. Finns i glassbilen den 25 mars.

Rockbåt
Rock’n’roll i glassform. Gräddglass med violsmak, saltlakritsrippel, doppad i saltlakrits. Finns i  glassbilen den 25 mars.

Konfetti Sommar
Sommarens kalas når nya höjder när tuttifrutti-gräddglass täckts med krispigt strössel. Finns i glassbilen den 25 april.

Läs också: Här är årets nya glassar från GB 2021

SIA Glass släpper tre nyheter (+ 6 sorters kulglass)

Företaget SIA Glass lanserar tre glassnyheter lagom till våren – och den starkaste är den färgsprakande gräddglassen ”Superhjälte” med smak av tuttifrutti som främst riktar in sig till alla barn.

– En svensk hjälte med superkrafter är precis vad vi behöver just nu, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass i ett pressmeddelande.
– Det bor en superhjälte i alla barn, vi hoppas på att locka fram alla de superkrafter vi har inom oss med vår glassnyhet till undsättning – när vi behöver godhet som mest.

Deras andra nyhet är struten ”Salted Caramel”, gjord med SIA Glass finaste svenska gräddglass, smaksatt med Dulce de leche och med en härlig söt och salt kolasås i bakad våffla, toppad med choklad och krispigt spröda smörkolabitar.

– En väldigt populär och efterfrågad smakkombination. Dulce de leche med sin runda kolasmak och svensk gräddglass är en livsnjutning värdig våren, säger Dan Bengtsson.

Nyhet nummer tre heter kort och gott ”Apelsin” och passar dig som älskar sorbetglass. Det är en läskande och fruktig föraning om sommaren, gjord av fräsch krämig sorbet med tydlig smak av apelsin och mandarin.

– Denna runda solgula godbit har en något mer vuxen smak – och är givetvis vegansk som våra övriga sorbeter, säger Dan Bengtsson.

Utöver sorterna ovan lanserar SIA också 6 nya sorters kulglass: Chokladboll, Marshmallow, MintChoklad, Ruby Choklad & Bär, FläderJordgubbsorbet och Citronsorbet.

Triumf Glass firar 75 år – med tre nya glassmaker

Årets nyheter är en blandning mellan välkända favoriter i nya tappningar och en sprakande smaksensation där lakrits står i fokus.

Farbror Arnes Saltlakrits

Att lakrits är en smak för den äventyrlige, det är sedan gammalt. Nu utökar vi vår premiumserie med smaken Saltlakrits. Len vaniljglass gjord på färsk grädde med lakritsås, doppad i vit choklad och salta lakritscrumbs. En sötsalt smaksensation helt enkelt.
Cirkapris: 27 kr

Tutti Frutti isglass
Den barnsligt goda Tutti Fruttiglassen är tillbaka som isglass! Läskande god glass med smak av det välkända Tutti Fruttigodiset. Perfekt svalkande isglass en varm sommardag.
Cirkapris: 17 kr

Snickers
Snickersglassen är en favorit hos många, nu finns glassen även på pinne! Glassen är som bekant gjord på en krämig gräddglass med jordnötter, seg mjuk kola täckt med ett skal av choklad.
Cirkapris: 27 kr

Barebells släpper ny pinnglass

Nya glassen från Barebells är en bananglass med söt kolasås och täckt av ett knaprigt chokladöverdrag med mandelbitar. Glassen är berikad med protein och utan tillsatt socker.

Rekommenderat cirkapris: 27 kronor

Finns till försäljning hos Pressbyrån och 7-eleven från och med vecka 7 och i dagligvaruhandeln från och med vecka 11.

Läs också: Ben & Jerry’s fyller 30 år – firar med tre nyheter för kakdegsälskaren