Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Årets glassnyheter från Hemglass – så smakar de

Årets glassnyheter från Hemglass – så smakar de
Hemglass uppdaterar sitt utbud i glassbilen 2018 med flera nyheter för stora och små. Mitt kök har testat och satt betyg på några av dessa. Här hittar du Hemglass godaste glassar!
Jubileumsmix

Jubileumsmix

Beskrivning: Förutom de gamla klassikerna Sandwich och Glassbåt så finner du bara i år klassikern Daffy som är en smörkolaglass med hallonisöverdrag och toppdopp med blåbärssmak, samt Pralin – en hallongräddglass doppad i mörk choklad med strössel.

Pris: 14.65/styck

Omdöme:

Daffy – En barndomsfavorit som nu blir lite av en besvikelse. Spännande utseende, men vad smakar den? Tråkigt, eller ingenting. Oklart. Liten retroglass som smakar vit choklad och vattnig saft. Allt var inte bättre förr. Och god var den i alla fall inte. Betyg 2

Pralin – Festligt yttre, känns hemmagjord. Älskar retrokänslan på förpackningen och glassen som ser ut som en punschpralin. Smaken är helt ok men lite tråkig – jordgubbsglass som smakar lite syntetiskt med tunt chokladöverdrag, som inte smakar choklad. Kladdig känsla med de små strösselpärlorna. Betyg 2

Betyg:
1 av 6

Läs också: Här är årets glassnyheter från GB

Läs också: 8 kalla fakta om glass

Foto: Hemglass

En panel fick testa samtliga glassar och skriva omdöme och sätta betyg på respektive glass. Då några av nyheterna kommer i gemensam förpackning har varje glass fått ett individuellt betyg men slutbetyget är ett snitt av omdömet på samtliga testade glassar ur samma förpackning.

Vill du veta mer hur vi genomför test på Mitt kök? Se här!