Logga in här

Därför är äpple så nyttigt

Äpple är fantastiskt nyttigt, förutom att vara fantastiskt gott. Kolla in listan för att få reda på varför.

Visste du att äpple kan bromsa ett gäng sjukdomar? Två äpplen om dagen och du håller dig frisk. Det kan verka som en myt men faktum är att det finns så mycket nyttigheter i äpplen så att myten skulle kunna vara sann.

Se nedan för inspirerande hälsotips med äpplen!

Äpple istället för medicin?

Äpple istället för medicin?

I en undersökning vid universitetet i Massachusetts har det visat sig att äppeljuice är lika effektivt som mediciner vad gäller produktionen av kemikalier i hjärnan som styr minnet. Ytterligare studier vid samma universitet har visat att en regelbunden konsumtion av äpplen kan motverka skador på neuroner vid åldrande, och dessutom motverka och rentav förbättra vissa symptom vid sjukdom. Rekommendationen är att äta två äpplen om dagen, eller cirka 30 centiliter riktig äppeljuice.

Enligt forskningsresultat kan äppelsorten Red delicious bromsa flera sorters allvarliga sjukdomar. Forskare vid Cornelluniversitetet i Ithaca, USA, har kommit fram till att extrakt av just Red delicious kan oskadliggöra giftiga oxiderande fria radikaler.

Läs också: Recept på knäckäpplen

2 av 6

Läs också: Här är intressanta saker du borde veta om päron

Läs också: Här är de nyttigaste bären – se listan!

Text: Maria K Broman

Ett äpple med skal innehåller 56 kalorier per 100 gram. De mesta av dessa kalorier kommer från kolhydrater. Ett medelstort äpple väger cirka 125 gram. Äpplen innehåller mycket mättande fibrer, mycket näring och lite kalorier. En studie visade på en betydande viktminskning med ett dagligt intag av tre äpplen eller tre päron bland överviktiga kvinnor.

Annons: