Logga in här

Aporna i Djungelvrål är inte bara apor

Aporna i Djungelvrål är inte bara apor
Djungelvrål är en av Sveriges mest älskade godisar. Men det som vi alla trodde var apor är inte bara apor.

Visst har du också ätit en godis från Djungelvrålspåsen? Eller kanske, som riktiga lakritsälskare gör, tagit ett helt gäng godisar och slängt in i munnen? Den här saltiga, på gränsen till alldeles för starka smaken, är en favoritsmak för många.

Men vad föreställer godisarna egentligen? Många tror att godisarna föreställer apor, det är ju apor på påsen, men nu visar det sig att det inte bara är apor som finns i Djungelvrålspåsen.

På Facebook-gruppen Dr Status har sanningen om aporna väckt många roliga reaktioner – allt från förvåning till löje – men faktum är att när man kollar närmare på godisarna så är det förvisso apor men också lejon, elefanter och ekorrar. Apor, lejon och elefanter kan nog anses vara djur som lever i mer exotiska miljöer men ekorrar, är det verkligen så att ekorrar lever i djungeln?

Djungelvrål-hela

Ja, faktiskt. Expressen-sajten Omtalat har rett ut det hela och talat med mannen som kan allt om djur,  Jonas Wahlström på Skansen, som berättar att det faktiskt inte är så konstigt med ekorrar i djungeln.

– Ekorrar finns visst i djungeln. De lever direkt i djungeln i länder som Burma, Thailand, Indonesien och liknande länder.

Wahlström menar också att det inte finns någon som helst anledning att bli upprörd över att aporna i Djungelvrålspåsen inte bara är apor utan också ekorrar.

– Absolut. Det finns ingen som helst anledning att bli upprörd. Det är bara att fortsätta äta! Man ska inte oroa sig för var dessa djur finns, utan mer för allt det socker man får i sig av detta godis.

Älskare av Djungelvrål lär gå ganska obekymrade vidare i livet men om inte så finns det mer sanningar om lakrits som kan vara bra att veta.

Läs också: Amerikaner testar djungelvrål – se deras reaktioner

Läs också: Därför ska du inte äta för mycket godis

Djungelvrål-x-4

Djungelvrål-hög