Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsin – därför är citrusfrukten så nyttig

Apelsin är både gott och nyttigt. En riktig C-vitaminbomb. Men visste du att den också dödar bakterier, sänker kolesterolen och kan hålla allvarliga sjukdomar borta? Här ger vi dig 6 anledningar till att starta och avsluta dagen med en apelsin!

En vanlig missuppfattning är att man kan lagra C-vitamin i kroppen. Men det går inte, vitaminen måste tillföras varje dag. Och det bästa och nyttigaste sättet att få i sig C-vitamin är att äta apelsiner. Men det är långt ifrån det enda apelsinen gör för din kropp.

Mer än bara C-vitamin

Mer än bara C-vitamin

De allra flesta vet att apelsinen är en riktig C-vitaminbomb. En antioxidant som bland annat är föryngrande för huden och hjälper till att bekämpa skadliga fria radikaler. Men till skillnad från en brustablett med vitamin C innehåller apelsinen även andra kemiska föreningar, en mängd växtämnen och flavonoider, som är bra för hälsan.

1 av 6

OBS! Tänk dock på, att om du använder apelsinskal i mat (dressingar, marmelad och smoothies) och bakverk så är det viktigt att du använder ekologiska apelsiner för att minimera risken av bekämpningsmedel. Skölj och tvätta apelsinen noga innan du river den.

Recept på god sportdryck med blodapelsinjuice hittar du här

Läs också: 6 anledningar att starta dagen med en grapefrukt

Läs också: Stort test av apelsinjuice – se betygen här

Källa: Iform.se, Sund.nu

Text: Maria K Broman

Annons: