Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äntligen – en hasselnötskräm UTAN palmolja!

Älskar du hasselnötskräm? Grattis, nu har det kommit ett helt utan palmolja!
Det är schweiziska chokladtillverkaren Lindt som har släppt en hasselnötskräm som görs helt utan palmolja, och med hela 40% hasselnötter. Om den kommer att släppas i Sverige återstår att se.
Älskar du hasselnötskräm, men har ratat klassikern Nutella på grund av palmoljan? Då finns det en ny chokladdröm som du kan stilla begäret med. Schweiziska chokladtillverkaren Lindt har nämligen släppt en egen hasselnötskräm, helt utan palmolja!

Lindt Haselnusscreme heter produkten som har funnits att köpa på den europeiska kontinenten ett tag, men har i dagarna även släppts på den brittiska marknaden där den bland annat säljs online och i Lindts butik i Liverpool.

Fri från palmolja

Den chokladiga krämen, som säljs i burkar om 210 gram, heter Lindt Hazelnut Spread i Storbritannien och har snabbt blivit populär bland miljömedvetna britter som valt bort Nutella på grund av palmoljan i den anrika hasselnötskrämen. Lindts variant innehåller istället kakaosmör och sojalecitin.

Läs också: Palmolja – därför ska du inte äta det

Mer hasselnötter

Och när det gäller hasselnötter är Lindts en given vinnare – den innehåller nämligen mer än tre gånger så mycket hasselnötter, hela 40% mot Nutellas blygsamma 12%.

Läs också: 5 ekologiska varor som gör skillnad

Går att beställa

Än så länge är det oklart om Lindts hasselnötskräm kommer att lanseras i Sverige, men för den som är sugen på att testa går den bland annat att beställa på Amazon.

Läs också: Gör din egen hasselnötskräm

Källor: Lindt, Huffington Post, Metro UK