Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Alger – därför ska du äta det

Alger – därför ska du äta det
Alger är inte bara ett lyxigt inslag på Nobelfesten - det är både nyttigt, miljövänligt och gott. Därför ska du äta alger som mat, precis som du äter andra grönsaker.

Alger är den nya trendiga supermaten som länge haft en framträdande roll i det asiatiska köket. Nu har den också fått ett stort publikt genomslag i Sverige. Särskilt efter att stjärnkocken Sayan Isaksson använde sig av just alger i sin hyllade förrätt under 2015 års nobelmiddag.

Men alger är så klart inte bara något för lyxrestaurangerna. Intresset kring havets grönsaker ökar hela tiden och det finns många varianter att välja på som spirulina, dulse, wakame, arame och nori. Men framför allt har folk upptäckt alla fördelar med att äta alger.
Här är 5 anledningar till att äta alger:

Det är nyttigt

Alger kallas ibland för havets grönsaker och kan till och med vara nyttigare än de grönsaker som odlas på land. De är rika på mikronäringsämnen som järn och selen. Dessutom innehåller de en rad vitaminer, mineraler, proteiner och nyttiga Omega3-fetter.

1 av 5

Läs också: Quinoasallad med alger, räkor och avokado

Läs också: Algsallad – recept

Källa: KTH – Alger – framtidens allround mat, Wikipedia, Expressen

Annons: