Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggmoln – så lätt fixar du trendiga frukosten

Äggmoln, eller egg in a cloud på engelska, är frukost- och brunchrätten alla vill testa just nu. Här är det enkla och snabba receptet!

Gillar du att äta ägg till frukost eller mellanmål? Då måste du testa den vackra rätten som blivit årets matsnackis – äggmoln, eller cloud eggs. Äggvitorna vispas till ett hårt skum och blir till ett fluffigt moln som solen – äggulan – placeras i. Allt du behöver för att lyckas med trendfrukosten är ägg, salt och peppar. Se receptet här nedanför!

Läs också: Koka ägg – så blir det perfekt

Äggmoln (2 portioner)

Du behöver:

  • 2 ägg
  • salt
  • peppar

Garnering (valfritt):

  • Gräslök
  • Bacon
  • Riven parmesanost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 °. Separera äggen och lägg gulorna i varsin skål. De får inte gå sönder!
  2. Vispa vitorna till ett skum hårt som raklödder.
  3. Forma två fluffiga moln på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. Gör en grop i mitten.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 3 minuter. Ta ut plåten och lägg försiktigt ned äggulorna i groparna, sätt in i ugnen ytterligare 3-4 minuter.
  5. Salta och peppra äggen. Garnera med valfritt tillbehör om du vill!

Läs också: 9 vanliga myter om ägg du borde sluta tro på

Läs också: 5 anledningar att älska ägg!