Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Adventsmys – goda produktnyheter i butik

Adventsmys – goda produktnyheter i butik
Nu börjar vi närma oss adventsmys och pepparkaksbak och allt annat som kommer med december månad. Men ibland behöver man bara en paus från allt med något gott att tugga på. Mitt kök har spanat in några riktigt goda nyheter som passar bra till julens adventsfika- och gottebordet runt jul.

Något för lakritsälskaren

Lakrids by Bülow släpper fyra nya sorter av sin smarriga lakrits inför jul. Deras smak ”Christmas” har en söt kärna av lakrits som kompletteras av karamelliserad vit choklad och krispig smörkaramell, samt har smaksatts med sött kanelsocker. ”Classic” är en kombination av mjuk sötlakrits, Dulce-choklad och spröda flingor av havssalt. Smaken ”Gold” kombinerar sötman hos vit choklad med syrligheten hos hallon och sötlakrits. Deras fjärde och sista smak ur den här serien heter ”Snowball” och är fullproppad med smaker såsom svartpeppar och rålakritspulver. Len mjölkchoklad och en söt kärna av lakrits balanserar smakupplevelsen.

Kalla nyheter för glassälskaren


Vem säger att man inte kan äta glass även vintertid? Sia har som tradition sedan några år tillbaka släppt riktigt juliga smaker lagom till att temperaturen sänks även utomhus. Det är fjärde året i rad som glassföretaget tar fram en speciell Tomteglass. Året smak ”Glöggmys” görs av svensk gräddglass med glöggsmak med slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel.
– Ordet glögg kommer av det gamla uttrycket att glödga, som betydde att värma upp – och i år är vi säkra på att även en kula kall Tomteglass kan bidra till en varm atmosfär, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass, i ett pressmeddelande.

Tidigare smaker är Skumtomte, Lussebulle och Marsipangris.

Julgodis – och andra vintriga nyheter på Apoteket hjärtat

Visst går det att hitta sött och gott till både adventsfika och julbord på våra apotek runt om i Sverige. I Apoteket Hjärtats julsortiment hittar vi bland annat chokladtryfflar, lakritschoklad, chokladhjärtan och annat som hör julen till. Utöver dessa släpper de även några nyheter för i år där vi kan hitta choklad- och kokosmandlar, ett svart te med smak av äpple, röda vinbär och pepparmynta samt årets senap, denna gång med friska inslag av ingefära som tillför en härlig fräschör till julbordet.

Läs om de andra apotekens nyheter – samt annat gott till julen här: Ny smak på Abbas sill, årets senap och andra goda nyheter inför jul

Julig choklad med pepparkaka

Nu släpper Fazer en riktigt julig smakkombination. Tycker du om choklad, och kan heller inte få nog av pepparkakor så här i juletid? Läs då vidare. Fazers nya chokladkaka är en mix av len mjölkchoklad gjord på färsk mjölk med krossade pepparkakor inuti! Kakaon är 100% spårbar och ansvarsfullt producerad. Mums!

Julgodis från Gränna på Apoteket

Även på Apoteket går det att hitta söta och goda saker som passar på godisbordet i jul, däribland gräddkola, hallon & saltlakrits samt polkakolor. Alla från Gränna. Gräddkolakaramellerna är dessutom veganska.

Mandlar med vit choklad- och kanderade mandlar

Exotic snacks släpper även de nya smaker inför julen. Första smaken är ”Mandel med vit choklad och kokos”, mandlar som är doppade i vit choklad och kokos. Den andra är ”Kanderad mandel med kanel”, som är en knaprig mandel som är kanderad och smaksatt med kanel. Den är lagom söt i smaken och mandeln gör att den är krispig med en fin avvägd rund kanelsmak. Båda smakerna kommer dessutom finnas i lösvikt.

Läs mer om goda nyheter till lucia- och adventsfikat: Polkabollar och kladdkaka med pepparkaka bland julens nyheter

Söta karameller och fudge från Kronans Apotek

Från Kronans Apotek kommer det också lite spännande nyheter till decembers alla fikastunder. Bland nyheterna hittar vi söta strutar i smakerna polkakarameller med en frisk smak av pepparmint, fudge med smak av vanilj men också gräddkolor med smak av karamell.

Lakrits och chokladtryfflar hos Apoteksgruppen

Hos Apoteksgruppen hittar vi lakritskulor samt chokladtryffel bland nyheterna. Lakritskulorna är dragerade med vit choklad och hallon och chokladtryfflarna finns i smakerna mint, havssalt och lakrits.

Goda chokladpastiller till julbaket

Avec julgodis
Lagom till jul släpper Fazer en rad nyheter på godishyllan. Som de här pepparmintsmakande Avec-chokladdragéer, en klassiker även känd som franska pastiller. De har en kärna av choklad som täcks av ett krispigt hölje och passar perfekt som dekoration till bakning. Utöver dessa släpper Fazer även Marianne Dragéer och Dumle Caramel Cranberry.

Chokladtomte från Lindt

Lindt utökar sitt sortiment av chokladfigurer med en ny figur lagom till jul. Lindt ”Santa” är gjord av mjölkchoklad och har en söt liten bjällra runt midjan, och passar lika bra att köpa som gåva som att mumsa på själv.
– Lindts choklad lyser som starkast under årets olika säsonger och högtider. Julen är givetvis vår största säsong och då vi satsar allt på att skapa ett njutningsfullt och magiskt firande för våra konsumenter, säger Veronica Edmonds, Nordisk Brand Manager för LINDT Säsong & Utvalda praliner.