Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

9 maträtter som är okej att äta med händerna

Det är skillnad på mat och mat. Många maträtter kräver både kniv och gaffel, medan andra är nödvändiga att använda sked till. Men sen finns det faktiskt också mat som kan och bör intas med händerna. Vi har listat maten som är okej att äta med händerna.

Vi är många som går efter några självklara men också oskrivna regler gällande hur man ska bete sig vid matbordet. Som… tvätta händerna innan du sätter dig till bords, lägg inte armbågarna på bordet, tugga inte med öppen mun och prata definitivt inte med mat i munnen. Pilla heller inte med fingrarna i maten, det finns bestick till det! Men ärligt talat så finns det faktiskt mat som kan och kanske till och med föredras att ätas med händerna. Gå igenom vår lista och nästa gång du blir tillsagd om att använda bestick – visa personen den här artikeln 😉

Pizza

Pizza

Även om många av oss faktiskt äter pizza med kniv och gaffel (precis som de gör i Italien) så går det precis lika bra att använda händerna för att dra upp en slice med. Bästa sättet att äta pizza (om man nu väljer att äta med händerna) är att lätt vika en pizzaslice för att undvika att det droppar från den, för att därefter ta en rejäl tugga.

1 av 9