Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

10 svenska råvaror som är i säsong i september

Att äta efter säsong är både ekonomiskt, miljövänligt och smart - frukt och grönt smakar nämligen allra bäst när man äter det färskt. Här hittar du 10 svenska råvaror du kan äta och njuta av i september.
Gul lök

Gul lök

Löken är inte bara otroligt användbar i matlagning – den är dessutom riktigt nyttig. Den innehåller massor av proteiner, fibrer, krom, C-vitamin och flavonoider. Den är också billig och särskilt god när den nyss skördats här hemma.

Löken har odlats i över 3000 år och kommer ursprungligen från Centralasien.

Läs också: 5 goda skäl att äta mer lök

Läs också: Recept på fransk gratinerad löksoppa

1 av 10

Läs också: 8 svenska råvaror i säsong i augusti

Läs också: Odla egen ingefära hemma – så gör du steg för steg

Läs också: Sylta, safta och konservera – recept på hur du gör sylt, marmelad, gelé och annat gott av säsongens frukt och bär

Källa: Martin&Servera, Wikipedia, Mitt husapotek, Odla.nu, Dagsattplocka

Annons: