Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

8 goda skäl att äta baljväxter

Visste du att baljväxter är en viktig källa till protein och även mer miljövänligt än kött? Dessutom är de fullproppade med massa andra nyttigheter. Vi listar åtta anledningar varför du ska äta mer baljväxter så som linser, ärtor och bönor.
Baljväxter är glutenfria

Baljväxter är glutenfria

Alla baljväxter är naturligt fria från gluten, så alla med celiaki eller glutenintolerans kan njuta av baljväxter med god aptit.

Recept: Libanesisk hummus med grönsaksstavar

1 av 8

Läs också: 7 grönsaker som innehåller mer järn än vanligt kött

Läs också: Här är maten du ska äta vid järnbrist

Källa: Livsmedelsverket, Findus, Ica, Dietisternas Riksförbund, Unric.org, Sydsvenskan

Annons: