Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

8 goda hälsoskäl till varför du bör äta mer choklad

Borde du verkligen ta den där lilla chokladpralinen till kaffet efter lunchen? Eller den där rutan med choklad till TV-serien som du hängivet ser på kväll efter kväll? Självklart! Här är 8 vetenskapliga skäl till varför du bör äta mer choklad - med gott samvete.
Rik på vitaminer

Rik på vitaminer

Kakao innehåller mycket antioxidanter och flera typer av mineraler och vitaminer, som exempelvis magnesium, natrium, järn zink och kalcium.

4 av 8

Läs också: Stort test av mjölkchoklad

Läs också: Ät choklad – bli mer vältränad

Källor: Sage Journal, National Center for Biotechnology Information,Karolinska institutet, och scientificamerican.com

För hälsans och miljöns skull bör du välja choklad som inte innehåller palmolja, inte ens den certifierade varianten. Produktionen av palmolja innebär bland annat att regnskog skövlas för att ge plats åt oljepalmodlingar. Detta medför i sin tur att flera arter inom djur- och växtriket inte längre har skog att leva i. Även vattenområden intill oljepalmsplantagen förstörs.

Läs mer här om varför du inte ska äta palmolja

Läs också: Julgodiset som innehåller palmolja, och det som inte gör det

Annons: