Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är de 7 godaste råvarorna som är i säsong i maj

Våren är en underbar tid, inte minst på grund av alla örter och råvaror som dyker upp när solen återvänder. Vi har listat 7 av de godaste svenska vårprimörerna du borde ta vara på under maj månad - och recept på vad du kan laga av dem.
Färskpotatis

Färskpotatis

De allra första knölarna brukar dyka upp kring maj och då dröjer det inte länge förrän färskpotatisen börjar säljas i vanliga matbutiker runt om i landet. Försommaren är en ypperlig tid att njuta av färskpotatisen som är god att koka och äta tillsammans med sill eller blanda med färska örter och kryddor.

Recept: Vitlöksrostad färskpotatis med örtolja och parmesan

Recept: Laxknyten med kryddsmör, färskpotatis, rädisor och fänkål

1 av 7

Läs också: 10 vilda växter du kan äta och plocka i naturen

Läs också: 10 blommor du kan äta och dekorera maten med

Källa: Land