Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

7 sorters mat som blev till av misstag

Älskar du cornflakes, slurpees eller kanske Worcestershiresås? Då kan du ha någons otur att tacka för det! De här 7 livsmedlen blev nämligen alla till av både lyckliga och olyckliga omständigheter!
Worcestershiresås

Worcestershiresås

Lord Sandys av Worcester i England ska ha fått ett rejält sug efter sin indiska favoritsås, en sorts fermenterad fisksås som han fått smak för då han arbetat i Bengal i Indien i många år. Året ska ha varit 1835 då han gav apotekarna John Lea och William Perrins i uppdrag att ta fram något som påminde om favoritsåsen.

Apotekarna hade först tänkt behålla en del av såsen för att sälja den i sin butik, men såsen gjord på fisk och grönsaker hade en så stark doft att de satte ner den i källaren, Där glömdes den bort i två år tills den upptäcktes under en utrensning av källaren. Såsen hade då jäst till en delikat blandning som tappades på flaska och blev en stor succé bland kunderna.

1 av 7

Läs också: Maten du antagligen alltid uttalar fel

Läs också: 7 oväntade pålägg till rostmackan

Källor: Reader’s Digest, Time, NY Times, IDFA, The Spruce.

Annons: