Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

7 udda saker du inte visste om sushi

7 udda saker du inte visste om sushi
Att ta den färska makirullen mellan pinnarna, doppa i sojan och låta smakerna explodera i munnen kan vara underbart. Men vänta, är fisken inte färsk? Gammalt ris? Och är det verkligen wasabi? Den här listan ger dig svar på frågor du inte visste du hade.

Sushi slog igenom ordentligt i Sverige på 90-talet och numera är det lika etablerat i restaurangutbudet som pizza, indisk mat och kinakrogar. Men även om du äter det ofta så vet du kanske inte så mycket om sushi, dess historia och tillverkning? Här är sju häpnandsväckande fakta om den älskade maten.

Tång från båtar

Tång från båtar

Det svart höljet runt makirullar, och bältet runt nigiri, är gjort på alger och kallas för nori. Ursprungligen skrapades tång från undersidan av bryggor och båtar, torkades och pressades för att sen användas till sushi. Men lugn – idag planteras och skördas den under mer kontrollerade former.

2 av 7

Läs också: Laxsushi LCHF – recept

Läs också: Vegetariska sushirullar med blomkål – recept

Källa: illvet.se