Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

7 udda saker du inte visste om sushi

7 udda saker du inte visste om sushi
Att ta den färska makirullen mellan pinnarna, doppa i sojan och låta smakerna explodera i munnen kan vara underbart. Men vänta, är fisken inte färsk? Gammalt ris? Och är det verkligen wasabi? Den här listan ger dig svar på frågor du inte visste du hade.

Sushi slog igenom ordentligt i Sverige på 90-talet och numera är det lika etablerat i restaurangutbudet som pizza, indisk mat och kinakrogar. Men även om du äter det ofta så vet du kanske inte så mycket om sushi, dess historia och tillverkning? Här är sju häpnandsväckande fakta om den älskade maten.

Färsk fisk, eller?

Färsk fisk, eller?

Sushi omtalas ofta som rå, färsk fisk. Men om du äter sushi i Sverige så har den alltid varit fryst innan. EU-regler gör gällande att fisken måste varit frusen till -20°C i minst 24h, för att döda eventuella parasiter som kan finnas i fisken. I Japan dock, där äter de fisken färsk på riktigt.

1 av 7

Läs också: Laxsushi LCHF – recept

Läs också: Vegetariska sushirullar med blomkål – recept

Källa: illvet.se