Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

8 saker du inte visste om ostbågar

8 saker du inte visste om ostbågar

Ostbågar, eller ostkrokar, är ett av Sveriges mest populära snacks. Men här är åtta saker du inte visste om ostbågen.

1. Den 5 mars firas ostbågens dag.

2. Varje dag producerar en av Sveriges snacksfabriker cirka 25 000 kg ostbågar.

3. Varje år säljs det över tio miljoner påsar med ostbågar i Sverige.

4. Hur blir ostbågen formad som en båge/krok?  Den böjda formen blir till genom att ostkroken utsätts för ett starkt luftryck vid själva tillverkningsprocessen.

Läs också: Därför ska du inte äta chips

5. Vad säger du? Ostbågar eller ostkrokar? Enligt en undersökning från 2011 vann Ostbågar med nära 60 procent av rösterna.

6. Ostbågen skapades i USA på 1950-talet, den introducerades i Sverige 1968.

7. I Danmark kallas ostbågen för osterejer och i Norge för ostepops.

8. Maria Montazami tillsätter ostbågar i sin bästa kycklingrätt. Se receptet HÄR!

Läs också: Hallonlakritsskallen – här är allt du vill veta

1 kommentar om "8 saker du inte visste om ostbågar"