Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

6 nyttiga anledningar att äta aubergine

Auberginen, även känd som äggplanta, är inte bara vacker att se på och god att äta i alla möjliga former. Den är dessutom fullpackad av nyttigheter som våra kroppar behöver och mår extra bra av, inte minst skalet! Här är 6 hälsosamma skäl att äta aubergine lite oftare!
Bra för minnet

Bra för minnet

Auberginens lila skal får sin färg från en antioxidant som heter nasunin, vilken ska skydda cellmembramen i hjärnan från fria radikaler. Den ska även kunna förebygga neuroinflammation och öka blodflödet, vilket ska kunna förbättra minnet.

Läs också: Baba ganoush – auberginedipp

1 av 6

Läs också: 10 feta livsmedel du borde äta mer av

Läs också: 6 spännande fakta om zucchini

Källa: Reader’s digest.

Annons: