Logga in här

5 viktiga grilltillbehör till sommarens utekvällar

Älskar du också att grilla? Då vet du att grillen spelar en avgörande roll för slutresultatet. Men förutom att ha en riktigt bra grill så finns det även en rad tillbehör som underlättar vägen fram till den perfekt grillade maten. Vi har listat 5 saker du behöver!

Termometer

En bra stektermometer är viktig oavsett om du är rutinerad eller nybörjare vid grillen. Med en grilltermometer får du bättre koll och minskar risken för bränd mat. Med en trådlös variant slipper du dessutom stå och ”passa” vid grillen utan kan låta maten sköta sig själv medan du istället håller koll via din telefon.

Jämför priser: Hitta bästa priset på din nya grilltermometer hos Prisjakt

Grillverktyg

Att enkelt och smidigt kunna lägga på och ta av maten på grillen är ett måste. Och som vanligt när man håller på med saker som är varma krävs det bra redskap för att minimera risken att man bränner sig. Genom att investera i ett riktigt bra redskapsset så slipper du detta. Dessutom riskerar du inte att tappa mat i och utanför grillen om du satsar på en grilltång med ett riktigt bra grepp.

Jämför priser: Hitta bästa priset på dina nya grillverktyg hos Prisjakt

Grilla säkert - 5 enkla tips

Foto: Shutterstock

Droppform/droppskål

Ska du tillaga råvaror som har en längre tillagningstid kan man grilla enligt en metod som kallas indirekt grillning. Det gör du genom att fördela briketter på sidorna och sedan placera en droppskål i mitten.  Syftet med droppskålen är att den skall fungera som en regulator av temperatur, avge ånga så att köttet blir extra saftigt och samla upp köttsafter. Droppskålen fyller du 3/4 med vätska i form av t ex vatten, buljong, vin eller öl. När värmen har rätt temperatur, så tillagas råvarorna över droppskålen och använd en grilltermometer för att ha koll på när köttet är färdigt att serveras.

Du kan även använda droppformen som en skål för serveringen eller som en praktisk tallrik.

Förkläde

Oavsett om ni får gäster eller inte så är det skönt att slippa oroa sig för matstänk på kläderna. Med ett snyggt förkläde kan du enkelt skydda dina kläder och samtidigt våga ta ut svängarna framför grillen lite.

Grillöverdrag

Precis som du som behöver även grillen skydd mot regn och smuts – investera därför i ett bra grillöverdrag som håller din grill ren och fräsch längre.

Jämför priser: Hitta bästa priset på ditt nya grillöverdrag hos Prisjakt