Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 vanliga myter om snabbkaffe

Tycker du att snabbkaffe inte är riktigt kaffe? Eller kanske är du helt säker på att det inte finns några antioxidanter i pulverkaffe? Mitt Kök reder ut de allra vanligaste myterna om snabbkaffe!
Myt: Snabbkaffe är inte riktigt kaffe

Myt: Snabbkaffe är inte riktigt kaffe

Fakta: Jodå, snabbkaffe är precis lika mycket riktigt kaffe som till exempel bryggkaffe. De framställs på samma exakt samma sätt, med enda skillnaden att det som ska bli snabbkaffe bryggs och sedan frys- eller spraytorkas innan det förpackas.

1 av 5

Läs också: 9 anledningar att dricka kaffe varje dag

Läs också: Därför ska du inte dricka kaffe på morgonen

Källor: Healthclover, Orimi, Ica

Precis som allt annat kaffe, så tillverkas snabbkaffe av kaffebönor som tvättas, skalas, torkas, rostas och mals. Det kaffe som ska bli snabbkaffe bryggs sedan direkt, innan det torkas till en av följande tre typer av snabbkaffe:

Pulver: Det färdiga kaffet sprayas tunt i väldigt het, väldigt torr luft. Innan kaffedropparna landar har de förvandlats till ett pulver.

Granulat: Tillverkas precis som pulverkaffet, förutom att man tillför ånga i slutet av processen för att bilda små klumpar – granulat.

Frystorkat: Det färdiga kaffet fryses snabbt, varpå vätskan tas bort i en vakuumkammare.

 

Källa: Orimi

Annons: