Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

7 vanliga myter om kyckling

Är kyckling verkligen ett mer nyttigt och klimatsmart alternativ än andra typer av kött? Kan du tina kycklingen i rumstemperatur? Mitt kök reder ut vad som är myter och vad som är sant.
Det är stor risk att man får salmonella av svensk kyckling

Det är stor risk att man får salmonella av svensk kyckling

Nej, enligt livsmedelsverket är det mycket ovanligt med salmonella om man äter svensk kyckling och svenska ägg. De flesta som blir sjuka i Sverige har smittats utomlands. Bakterien Salmonella får man oftast via att man ätit mat som inte har hettats upp ordentligt. Bakterien gör att man får en kraftig magsjuka. I Sverige har man också så krav på att det måste finnas intyg på att kött och ägg undersökts efter salmonella när produkterna förs in från andra EU-länder.

Läs mer: Kyckling – det här måste du tänka på när du tillagar den

7 av 7

Läs också: 8 misstag du inte vill göra när du tillagar kyckling

Läs också: 9 vanliga myter om ägg du måste sluta tro på

Källor: Mitt val, Hälsoliv, Folkhälsomyndigheten, Coops and cages, Livsmedelsverket

Annons: