Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

7 vanliga myter om kyckling

Är kyckling verkligen ett mer nyttigt och klimatsmart alternativ än andra typer av kött? Kan du tina kycklingen i rumstemperatur? Mitt kök reder ut vad som är myter och vad som är sant.
Kyckling är ett nyttigare alternativ

Kyckling är ett nyttigare alternativ

Både ja och nej. Många ser kyckling som ett fettsnålt och nyttigt alternativ till charkuterier och rött kött. När du går ut och äter kanske du tänker att du väljer kyckling, fisk eller grönsaker för att du vill vara hälsosam. Kycklingen i sig är ett bra val av protein, men kycklingrätter kan bli väldigt kaloririka då man har stekt kycklingen i stora mängder smör eller olja. Sen blir det inte nyttigare när man smaksätter med salt och grädde.

Recept: Grillad kyckling med citron och mangosalsa

Recept: Pastasallad med kyckling & örtdressing

1 av 7

Läs också: 8 misstag du inte vill göra när du tillagar kyckling

Läs också: 9 vanliga myter om ägg du måste sluta tro på

Källor: Mitt val, Hälsoliv, Folkhälsomyndigheten, Coops and cages, Livsmedelsverket

Annons: