Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frysta grönsaker – 5 misstag alla gör med dem

Frysta grönsaker är lika nyttiga som färska men oj vad svårt det är att få den där fräscha känslan i fryst spenat och tinade ärtorna. Med rätt knep går det faktiskt. Här är 5 misstag du ska undvika när du tillagar och förvarar dina frysta nyttigheter och tips på hur du får dem att både smaka gott och se delikata ut.
Du väljer fel påse i frysdisken

Du väljer fel påse i frysdisken

Plocka inte med dig första bästa påse ur frysdisken. Kläm på den och känn efter hur grönsakerna är fördelade. Har de klumpat ihop sig är sannolikheten stor att innehållet någonstans på vägen börjat tina och sedan frusit ihop igen. Risken finns att grönsakerna under temperaturväxlingen förlorar vätska som i sin tur förvandlas till is som kan påverka färg, smak och konsistens.

Läs också: Maten du aldrig ska frysa in

1 av 5

Läs också: Vad är nyttigast – råa eller tillagade grönsaker? Se här!

Läs också: Här är maten du inte trodde att du kunde frysa in

Källa. Huffingtonpost, The Kitchn

√ Tänk på att inte behandla alla frysta grönsaker på samma sätt. De har olika storlek och densitet. Anpassa tillagningen efter grödan.

√ Alla frysta grönsaker behöver inte tillagas, några behöver enbart tinas. Läs rekommendationen på förpackningen om du är osäker.

√ Frysta grönsaker är idag så mycket mer än ärtor och morötter. Botanisera i frysdisken och testa att laga mat på andra frysta nykomlingar bland grönsaker, frukt och bär.

Annons: