Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 tips för en mer hållbar midsommar

Midsommarhelgen är en av våra i särklass mest älskade högtider, och en långhelg då ofta vi njuter av god mat i överflöd med våra nära och kära. Firandet innebär dock även en ökad konsumtion av både mat och resor som påverkar miljön. Här är 5 tips för dig som vill fira en lite mer hållbar midsommar!
Hållbara fiskar

Hållbara fiskar

Sillen är för de flesta självskriven på matbordet på midsommar, och här är det lätt att göra ett hållbart val genom att köpa MSC-märkt sill. MSC-märkningen certifierar ett välskött och långsiktigt hållbart sillfiske. Köper du sill/strömming från Östersjön, som kan innehålla förhöjda halter av miljögifter, är det bra att ha koll på Livsmedelverkets rekommendationer.

Även laxen är för många en självklarhet till midsommar, och för den är det ASC- eller KRAV-märkt odlad lax som gäller för ett hållbart val. Vad gäller ål är rådet att man avstår helt, eftersom den är är akut hotad och har rött ljus i Fiskguiden.

Läs mer: Sill – våra allra godaste recept

1 av 5

Läs mer: Bota din klimatångest med rätt mat

Läs mer: Så lever du hållbart i köket – enkla tips

Källa: WWF.