Logga in här

5 smarta mattips för campinglivet

5 smarta mattips för campinglivet
Det kan ju vara otroligt härligt att vara ute och campa, downsiza köket och laga mat på stormkök. Men ibland kan man ändå sakna möjligheterna som hemmet ger. Vem älskar inte smarta tips som gör campinglivet lite lättare och lite lyxigare?

Här följer 5 roliga och fiffiga knep hur du kan njuta av avancerad mat och dryck även i naturen, samt hur du gör campinglivet lite smartare och lite mysigare.

Omelett i påse

omelett i påse

Fotolia

Blanda omelettsmet och häll i fryspåsar eller ziplockpåsar. När du ska äta omeletten kokar du upp vattten i en kastrull och sänker ner påsen i vattnet. Efter en liten stund är omeletten klar att avnjutas!

Kanelbulle på grillspett

bulle på grillspett

istock

Du behöver smördeg (finns färdig i affären), socker och kanel. Gör ca 5cm breda remsor av smördegen som du strör med socker och kanel. Tryck gärna fast kryddorna i degen med en sked. Lämna båda ändarna på smördegen rena så att de fäster bra, sedan är det bara att rulla runt en grillpinne, grilla och njut!

Kaffeknyten

Saknar du din kaffebryggare? Lugn! Du kan dricka ditt vanliga kaffe även i skog och mark. Lägg lite av ditt favoritkaffe i ett kaffefilter och knyta om med tandtråd. Sedan när du är kaffesugen är det bara att lägga de små knytena i kokande vatten och vips så kan du åter surpla på ditt svarta guld.

Smarta apelsinlyktor

apelsinlykta

CampingHacks101 via instagram.com / Fotolia

Skär en apelsin på mitten och ta ur allt innehåll utom den stjälklika mittsträngen som löper från den ände som varit fäst i trädet. Fyll sedan upp apelsinhalvan med en matlagningsolja t.ex. mat- eller olivolja, så att änden på stjälken sticker upp över ytan. Sedan är det bara att tända lyktan och njuta av myset och den goda apelsindoft som sprider sig.

Resepackade kryddor

Genom att hälla över kryddor i gamla tictac-askar eller andra små pillerburkar så sparar du plats samtidigt som slipper göra extra kryddinköp inför semestern. Har du dessutom hemgjorda kryddmixer eller egentorkade örter som du vill ha med dig så är ju detta superbra! Happy camping!

Läs också: 10 enkla grillrecept

Läs också: Picknick med god och enkel mat – recept

Läs också: 8 smarta sätt att använda osthyveln

Källa: buzzfeed.com