Logga in här

5 saker du ska tänka på när du köper diskmaskin

Trött på att diska för hand? Då är en diskmaskin ditt nästa inköp till köket. Mitt kök guidar dig här till vad du ska tänka på innan du väljer diskmaskin och hur du sedan installerar den.

Mitt kök har tagit del av tips från David Rönngård, försäljningschef för vitvaror på Elgiganten, om vad man måste tänka på när man köper och installerar en ny diskmaskin.

Hur många kuvert får plats i diskmaskinen

Hur många kuvert får plats i diskmaskinen

Första steget, förutom att mäta hur stort utrymme det finns för en diskmaskin i ditt kök, är att välja hur många kuvert den ska rymma. Ett kuvert innehåller en tallrik, ett glas och kniv och gaffel. Hur många är ni i hushållet? 1, 4 eller kanske fler?

En bänkdiskmaskin kan räcka i ett mindre hushåll och rymmer i regel 4-6 kuvert.

Har du många höga glas i skåpen kan det vara bra att välja en maskin med bestickkorg framför en med besticklåda. Den senare tar nämligen utrymme på höjden som gör att dina höga glas inte får plats.

Och andra sidan gör en besticklåda att mer plats frigörs längst ned i maskinen. Fundera igenom hur det ser ut bland glas, kastruller och porslin hemma hos dig och utgå från vad som används mest frekvent när du väljer inredning i din diskmaskin.

Bäst pris på diskmaskin från Bosch just nu – se Prisjakt (Extern länk)

1 av 5

Läs också: 7 vanliga misstag vi gör när vi laddar och plockar ur diskmaskinen

Läs också: 9 saker du aldrig ska diska i diskmaskinen