Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 saker du inte visste om vaktelägg

Vad vet du om vaktelägg förutom att det är gott att pochera eller fint att ha som påskdekoration? Mitt kök har tagit reda på varför ägget kallas för "superägg" och hur man använder äggskalet i sin hudvårdsrutin.
De är svårare att skala och knäcka än hönsägg

De är svårare att skala och knäcka än hönsägg

Kokta vakteläggen är lite svårare att skala än hönsägg. Vaktelägg ska kokas i 2-3 minuter. Efter att du har kokat dem kan du lägga dem i två delar kallt vatten och en del ättikssprit, ta upp dem efter fem minuter och dra av skalet. Att knäcka ett rått vaktelägg utan att få skalkross kan vara svårt om man inte vet hur man ska göra. Vakteläggets skal är nämligen tunnare än hönsäggens. Tricket är att skära av toppen av ägget med en vass kniv och sen hälla ut innehållet. Om du vill göra det ännu enklare för dig kan du investera i en vakteläggssax, ett köksredskap för att snabbt öppna äggen.

Recept: Gubbröra med pocherade vaktelägg 

Recept: Minipajer med lax, grönt & vaktelägg

1 av 5

Läs också: Omelett – enkelt recept

Läs också: Ägg – här är 10 häpnadsväckande fakta om ägg

Källor: Elle, Stjärnägg , Living 3 , Vendelsövaktel, Kullavaktel

Annons: