Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 saker bara glutenintoleranta kan förstå

Livet som glutenintolerant är inte roligt. Du känner dig besvärlig och det är alltid svårt att hitta bra mat. Här är fem situationer alla glutenintoleranta känner igen sig i. 

1. Kalas
Det finns aldrig – verkligen aldrig – fika utan gluten på kalas och fester. Hur mycket du än har hoppats på något glutenfritt ekar det alltid tomt på kakfatet. Så där står du och tuggar på några tråkiga vindruvor och tittar på alla som kan proppa i sig tårta, bullar och mockarutor utan att få panikont i magen.
anigif_enhanced-buzz-16894-1378400457-24

2. Middag
Att man alltid känner sig jobbig när man ska hem till folk på middag. De blir superstressade och tror att allt innehåller gluten. Sedan handlar hela middagen om att den mat de nu bjuder på självklart är glutenfri men hur svårt det var att hitta något glutenfritt som såg gott ut. Och ja, du vet inte om du ska säga tack eller förlåt.
sarcasm-now-served-all-day-funny-poster

3. Restaurangbesök
När man beställer soppa eller något med sås på restaurang och de har rett det med mjöl. Katastrof.
349

4. Finfrukost på resan
Ibland vill man skippa den stökiga hotellfrukosten och i stället äta på något mysigt fik. Men det är så klart omöjligt att få tag på en glutenfri macka så man dricker två koppar cappuccino och kollar avundsjukt på sällskapets macka och ber om att få en ostskiva för att stilla den akuta hungern.
tumblr_inline_ncehxbGx4K1rzqwn7

5. Flygplansmaten
Personen bredvid får en varm macka och kladdig brownie och man själv får ett äpple och majsgröt.
Black-Guy-Really-GIF

Läs också: Testa vårt supersnabba och supergoda glutenfria bröd

Läs också: Galet god glutenfri kladdkaka – se här

Text: Julia Wiberg