Logga in här

5 nyttiga anledningar att äta kött

kött

Lägger du också en saftig köttbit på grillen i sommar? Här är 5 goda anledningar till att äta kött med gott samvete! Kött är bland det mest näringsrika du kan äta, och innehåller en unik sammansättning av näringsämnen.

1. Helt naturligt!
Kött innehåller varken tillsatser eller socker, men är däremot fullproppat med protein – en portion (150gram) ger dig 30 gram protein, vilket är ungefär hälften av en vuxens dagsbehov, skriver www.svensktkott.se.

2. Kött är järnrikt.
En bit kött innehåller järn – som din kropp behöver. Järnet i kött är extra bra, det kallas för hemjärn och är en typ av järn som kroppen lätt tar upp.

3. Fettsnålt!
Kött är bra för den som vill snåla på kalorierna, eftersom protein mättar bättre än kolhydrater och fett – om man räknar per kalori, skriver agricultureandfood.se.

4. Ger dig värdefulla mineraler och vitaminer.
Kött innehåller bland annat mycket protein, tiamin, niacin, B6, järn, zink och selen. Helt enkelt ett livsmedel som ger dig mycket av det du behöver!

5. Inga kolhydrater!
Rent kött innehåller inga kolhydrater alls och har därför ett naturligt lågt GI. Processat kött, som till exempel korv och köttbullar, innehåller dock kolhydrater.

Av: Stina Gustafsson

Smaka på några smaskiga köttrecept:

Sugen på kyckling? Kolla in det här.

Läs också:

10 matvaror du aldrig ska ha i kylskåpet

Det här visste du inte om gurka

Så väljer du rätt vattenmelon i butiken

6 nyttiga anledningar att äta granatäpple