Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 mattrender att hålla koll på 2020

År 2020 har vi svamp i kaffet och äter wasabi som är odlad i Sverige! Dessa och flera matspaningar från rapporten "The woke up call" kan du läsa om här!
Lokalproducerat

Lokalproducerat

Lokalproducerad mat blir allt viktigare hos både konsumenter och bönder. Att handla på det sättet främjar både klimatet och våra svenska bönder. Redan nu experimenterar bönderna med grödor som vanligtvis inte ses som svenska, till exempel pasta av gotländskt durumvete. Det förutspås att vi i framtiden kommer kunna handla quinoa, sötpotatis och wasabi från Sverige.

2 av 5

Läs också: Här är godaste bryggkaffet – test av mellanrost 2019

Läs också: Pasta – allt du behöver för att göra egen pasta

Källa: Rapporten ”The woke up call” som är gjord av Food and Friends