Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 kul saker du inte visste om geléhallon

5 kul saker du inte visste om geléhallon
Koka ihop socker, vatten, gelatin, färg, smakämnen och stärkelsesirap. Vad får du då? Jo, en av våra mest uppskattade godisar, gelehallonet. Den 15 februari är geléhallonets dag och det firar vi med 5 spännande fakta om den röda och söta godisbiten.
Internationellt godis

Internationellt godis

Att geléhallon är en stor favorit bland svenskar råder inga tvivel om. Godiset äts gärna kring Alla hjärtans dag som infaller dagen innan Geléhallonets dag den 15 februari. Men det finns även en liknande variant utomlands. Geléhallon kallas på engelska för gumdrops och finns i regnbågens alla färger och med andra smaker än just hallon.

1 av 5

Recept: Chokladkaka med krämig frosting och geléhall0n

Recept: Så gör du egna geléhallon

Källa: Göteborgs-Posten, Sydsvenskan, Livsmedelsverket