Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 ekologiska varor som gör skillnad

Att handla ekologisk mat är en trend som för många kommit att bli en självklarhet och de grönmärkta varorna tar mer och mer plats i våra livsmedelsbutiker. Men vet du egentligen varför du ska shoppa grönt?

Oavsett om du övergått helt och hållet till grön shopping eller om du bara väljer ekologiskt ibland, så finns det 5 varor som du enligt Naturskyddsförening absolut bör köpa ekologiskt. För naturen och klimatet, för din skull, men också för dina medmänniskors skull, både här och på andra sidan jorden.

Kaffe

Kaffe

Svenskarna är en av världens främsta kaffekonsumenter med ca 1000 koppar per person och år. Om du väljer ekologiskt kaffe värnar du om både natur och människor. De giftiga bekämpningsmedel som används på icke-ekologiska kaffeodlingar är ett stort hälsoproblem i till exempel Brasilien, med skador och till och med dödsfall som konsekvenser. Det handelsgödsel som används på den typen av odlingar har också stor klimatpåverkan då de orsakar stora utsläpp av växthusgaser vid framställningen. Så se till att ditt svarta guld hädanefter är eco-friendly!

1 av 5

Källor: NaturskyddsföreningenTestfakta, KRAV, Arla, WWF