Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 bra skäl att äta mer gul lök

5 bra skäl att äta mer gul lök
Fäll inga tårar. Den gula löken är nämligen en riktig läkeväxt som skyddar din kropp mot förkylningar och hosta. Här är fem bra anledningar att älska löken.
Innehåller vitaminer

Innehåller vitaminer

Gul lök innehåller också en del vitaminer. Främst är det C-vitamin och folat som du får i dig genom att äta gul lök. Men också B6 som bland annat motverkar depression och hämmar tillväxt av maligna melanomceller.

2 av 5

Läs också: Så skär du löken på bästa sätt

Läs också: 5 anledningar att älska vitlök

Källa: SvD, Kurera, BBC Good Food, Livsmedelsverket

Lök innehåller svavelhaltiga ämnen som sprider sig i luften när vi skär den. Det irriterar ögat och därför utsöndrar kroppen tårar som skydd. Tårarna och svedan reduceras om man skär löken under rinnande vatten, under en påslagen fläkt eller låter den ligga i ett kallt vattenbad 15 minuter innan.