Logga in här

5 goda anledningar att älska honung

Bättre sömn. Bra för tarmen. Dämpar ångest. Ja, honung är verkligen fantastiskt bra för oss. Här listar vi 5 nyttiga skäl till att ha honung i och på typ allt.

Förutom att honungen är helt naturlig – både när det gäller produktion och innehåll, finns en rad andra hälsofrämjande effekter att ta tillvara på. Vi har listat 5 anledningar till varför du ska äta mer honung.

Honung är inte som socker

Honung är inte som socker

Redan under tiden bina producerar honung, omvandlas molekylerna till glukos och fruktos, vilket i sin tur leder till att vår kropp slipper göra det på egen hand. Det ger en mer skonsam effekt på blodsockernivån.

Annat är det med vanligt vitt socker. Innan energin kan utvinnas måste kroppen först arbeta med att separera molekylerna. Det gör att blodsockernivån får ett ökat tryck.

Honung innehåller dock fler kalorier än vanligt socker. Men det behöver inte betyda att det kommer bidra negativt på kroppen. Nej, eftersom honungen är sötare än socker behövs bara en liten liten mängd för att uppnå effekt. Det leder till att kaloriintaget då blir mindre i jämförelse med om samma sötma ska uppnås med socker.

1 av 5

Läs också: Allt du behöver veta om honung

Läs också: Därför ska du ha honung i ditt te

Annons: