Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

5 anledningar att äta plommon

Plommon är omåttligt populära och odlas på alla världens kontinenter, med undantag för Antarktis. Men vad vet du egentligen om den anrika stenfrukten? Här är 5 anledningar att äta plommon!
Skyddar hjärtat

Skyddar hjärtat

Plommon innehåller kalium som hjälper till att hålla högt blodtryck i schack, samtidigt som det reducerar risken för stroke. Ett mellanstort färskt plommon innehåller hela 113 mg kalium.

Läs också: Recept på gammaldags plommonkaka – så god!

2 av 5

Läs också: Spännande fakta om hagtorn

Läs också: 5 intressanta saker om vindruvor

Fler läckra recept med plommon hittar du här!

Källor: Care2, Justfunfacts, MåBra.

Annons: